Brudepige

bryllupsfotograf

Forlover

Før i tiden havde forloveren en vigtig betydning, da han var den person, der i tvivlstilfælde kunne bevidne, at vielsen virkelig havde fundet sted. Dette var der til tider brug for fordi man før i tiden ikke registrerede vielser i kirkebogen.

I dag hvor alt er elektronisk registreret kan man sige, at der ikke mere er brug for den oprindelige “idé” med en forlover. Men et bryllup er et stort arrangement med mange opgaver, og her kan en forlover være med til, at hjælpe med flere praktiske ting.

Billeder til gæsterne
Billeder til gæsterne

Forloveren er gommens

Forloveren er gommens hjælper og altid en mand. Brudgommen vælger som regel sin bedste ven, sin bror eller sin far til dette hverv, og det er en god idé, hvis han i forvejen sætter forloveren ind i, hvilke opgaver han forventes at skulle tage ansvar for. Det kan f.eks. være:

– at arrangere polterabend for gommen, sørge for gæsternes transport til og fra kirken

– bestille transport til gommen og sig selv fra hjemmet til kirken

– sørge for at brudgommen kommer rettidigt til kirken

– Sørge for, at der bliver bestilt vielsesringe, passe på dem i kirken og overrække dem til præsten ved vielsen.

– at forlade kirken som sidste mand for at sikre, at alle gæster er komme godt afsted. 

–  måske være festens toastmaster.

Der er ingen regler som sådan for, hvornår forloveren skal holde sin tale, men han bør gøre det således, at han er nr. 4 i rækken af talere.

Bliv gift på stranden Århus
Brudepige

Brudepige

1. brudepige er brudens hjælper og ofte hendes søster eller gode veninde. Bruden kan for eksempel bede hende om at klare følgende opgaver:

– Arrangere polterabend for bruden.
– Hjælpe med at vælge brudekjole.
– Hjælpe bruden i kjole før vielsen og arrangere stadsen så smukt som muligt, lige inden bruden træder ind i
kirken.
– Rette på brudens slæb, hvis det bliver nødvendigt i kirken.
– Holde brudebuketten under vielsen.

Forloveren og 1. brudepige kan endvidere i fællesskab stå for pyntning af kirken, små poser ris til gæsterne, dåser bag de nygiftes bil og så videre.

Boltinggaard Gods
bryllupsfotograf jylland

Toastmaster

I England kan du leje en toastmaster til dit bryllup. Der findes flere toastmasterklubber, der hvert år  har mulighed for, at vinde forskellige awards.

Men det er ikke just hvad en toastmaster i Danmark er. Her vælger vi en fra familien eller en nær ven, som har talegaverne i orden, eller kan andre morsomme ting.

Toastmasteren er en vigtig person, som udvælges i god tid før brylluppet, så han/hun kan nå, at forberede sig til dagen. Det er en god idé, at give toastmasteren en gæsteliste, hvor der også står hvem der er hvem. 

Den første skål udbringes af værten (gommen), denne skål symboliserer båndet og kærligheden mellem de nygifte. Værten præsenterer Toastmasteren for gæsterne. Herefter er det toastmasteren, der tager over.

Den først tale toastmasteren præsenterer er selvfølgelig gommens tale til bruden. Denne kommer almindeligvis lige efter forretten. Der næste er det brudens far, og i nogle tilfælde brudens mor. Den næste taler er forloveren og til sidst gommens far, og i visse tilfælde gommens mor. 

Hvis der ikke er menukort på bordene, er det toastmasterens opgave, at fortælle hvad menuen består af. 

Borgerlig vielse
Borgerlig vielse

Det er toastmasterens vigtigste opgave, at annoncere taler

Det er toastmasterens vigtigste opgave, at annoncere taler, sagen og andre indslag. Dette skal helst ske på nogle tidspunkter, der ikke rammer ind i køkkenet og tjenernes opgaver. Derfor er det også en god idé, at toastmasteren allierer sig med køkken og serveringspersonale. 

Toastmasteren må gerne præsentere hver enkelt taler, med et par ord, så alle kender personens relationer til brudeparret. MEN toastmasteren må under ingen omstændigheder tale så meget, at den kommende “tale” bliver ødelagt.

Bramslevgaard
Det er toastmasterens vigtigste opgave, at annoncere taler

Hvis der er planlagt sjove indslag eller selskabslege, skal disse lægges mellem talerne. 

Toastmaster afslutter sin opgave når alle taler og indslag er udført. Herefter giver toastmasteren et resume af forløbet, gerne på en sjov og underholdende måde, som oftest sluttes af med en tale fra ham/hende selv. 

Mere fra os: